Over Amerika

Over Amerika

Noord Amerika A merika is één van de grootste en bekendste landen ter wereld, maar dat is niet altijd zo geweest. Want namelijk in 1492 ontdekte Columbus het continent Amerika. Het enige vervelende van deze ontdekking was dat Columbus dacht dat hij in Indië was. Door dit misverstand werden de bewoners van het vroegere Amerika de indianen genoemd. De naam ‘Amerika’ is ontstaan doordat een heer genaamd Amerigo Vespucci het wel doorhad dat Columbus en zijn bemanning niet in Indië terecht waren gekomen maar dus in een toen totaal onbekende plek.

Slavernij

Door de komst van Columbus gebeurde er eigenlijk een hoop nare dingen voor de indianen, de oorspronkelijke bewoners van Amerika. Doordat Europa wist dat de wereld groter was dan dat ze dachten van tevoren werden de mensen daar natuurlijk ruimdenkender door. Ondernemende mannen raakten geïnteresseerd in Amerika en zo ontstond uiteindelijk de slavernij. Zo kwamen er dus Europeanen naar Amerika om bijvoorbeeld plantages op te richten en zij lieten hier slaven naartoe komen die zij uit Afrika haalden, om het zware werk te laten verrichten. Helaas werden de slaven erg slecht behandeld en zo kwamen er ook een hoop slaven om het leven. Toen de slavernij uiteindelijk werd afgeschaft ontstond er een burgeroorlog toen werd abraham Lincoln president van Amerika. Deze gebeurtenis is dan ook één van de zwarte pagina’s uit het geschiedenis boek van Amerika.

Hollywood

Hollywood is momenteel een stadsdeel van LA oftewel Los Angeles in de V.S. Hollywood werd gesticht in 1857 als een normale stad vlak bij de hoofdstad Los Angeles. Hollywood is voornamelijk bekend voor zijn aandacht aan de vroegere filmindustrie en ook die van het heden.

Scholen in Amerika

Zo heb je ook bijzonder goede en professionele scholen zitten in Amerika, hier zal je vast wel wat over gehoord hebben op de televisie. Wel hanteren de Amerikanen een ander school systeem. Zo worden de school periodes anders genoemd net zoals de basis school die wordt in Amerika ‘the elementry school’ genoemd. Verder heb je ook aardig beroemde universiteiten in Amerika zoals de Stanford university, de Stanford behoort tot één van de beste universiteiten van het land. De universiteit bestaat simpelweg uit meer dan 700 gebouwen wat is verspreid over meer dan 7000 hectare grond, een aardig grote universiteit dus! Wat ook leuk is om te weten is dat van de 15.000 studenten die op de school zitten meer dan 20% internationaal is! Verder heeft Stanford uitermate grote bedrijf oprichters voortgebracht denk hierbij aan bedrijf oprichters van Snapchat, Instagram en Netflix. Ik kan me niet anders voorstellen dat iedereen hier toch zou willen studeren. Ook een perfect voorbeeld voor een perfecte universiteit is de Harvard University. Deze universiteit staat nummer 6 van de beste universiteiten ter wereld. De universiteit is opgericht in 1636 en staat bekend om zijn onderzoeksfaciliteiten. Wat erg opvallend is is dat vele Amerikaanse presidenten hebben gestudeerd op de Harvard. Zo hebben de wel bekende president Obama op deze universiteit gestudeerd, President Bush en om niet te vergeten de bekende president Roosevelt.

Terug naar boven