Bekende plekken Amerika


Central park

Central park is aangelegd door Frederick Law en Calvert Vaux. Op het eiland Manhattan in de stad New York is het Central Park een groot stadspark. In New York is het het bekendste park en misschien zelfs wel van heel Amerika. Het Central Park is met zo'n 25 miljoen bezoekers per jaar het meest bezochte park in Amerika. Het aanleggen van het park heeft ruim 16 jaar in beslag genomen. Het park is 4 kilometer lang en heeft een totale oppervlakte van 341 hectare. Bezienswaardigheden, daar zijn er zeker veel van, bijvoorbeeld Bethesda Fountain and Terrace, The Dairy, Bow Bridge, Strawberry Fields, Belverdere Castle en nog een aantal andere bezienswaardigheden. Met de jaren mee zijn er ook veel recreatiemogelijkheden bij gekomen zoals, speeltuinen, skatebanen, speelweiden, sportvelden en tennisbanen.

central park

Strip

Als de meeste mensen denken aan Las Vegas, denken ze meestal aan de Strip. Aan de strip liggen veel bekende hotels en casino’s. Daarnaast is de strip ook een van de populaire filmlocaties. Maar liefst 17 van de 20 grootste hotels ter wereld staan in Las Vegas, 8 daarvan staan op de strip. De hotels op de strip hebben samen een totaal van 62.000 kamers. In Las Vegas kan je kiezen uit 124.00 kamers. De meest bekende hotels zijn; Bellagio, The Venetian, ARIA, Wynn, Cosmopolitan. Vaak kan een nacht in een van de vijf sterren al snel oplopen tot 250 euro. Toch hoeft het niet per se duur te zijn, er zijn veel hotels voor de mensen met een wat kleiner budget, de aanbevolen hotels zijn The LINGQ en Circus Circus.

las vegas

Prachtige nationale parken

Zelfs voor de niet-wandelaars die er zijn, is een bezoek aan de Verenigde Staten niet compleet zonder een (of meerdere) van de ongelooflijke nationale parken te zien. Enkele van de meest populaire parken zijn Great Smoky Mountains National Park in Noord-Carolina en Tennessee, Yosemite, de Grand Canyon, Zion National Park in Utah, Rocky Mountain National Park in Colorado en Acadia National Park in Maine. Allen zijn ongelooflijk uniek en verschillen van elkaar: Great Smoky Mountains is de thuisbasis van mist gehulde bergen en valleien; Rocky Mountain zit vol met verschillende bergecosystemen; Zion bevat ongelooflijke rotsformaties en canyons; en Acadia ligt op een rotsachtig kusteiland. Wat je ook beslist te zien, ga wanneer parken niet vol zitten met andere toeristen. September is meestal de beste tijd voor lichte drukte. Voor de best mogelijke ervaring, verblijf in een park lodges. Op deze manier wordt u wakker in het park, kijkt u uit over het prachtige landschap en stippelt u uw wandelingen uit voor de dag. Zorg er ten slotte altijd voor dat u op het hoofdkantoor van het park incheckt en spreekt met rangers wanneer u aankomt, zelfs als u precies weet waar u heen wilt. Rangers zullen u in staat stellen om u te informeren over waar u heen moet gaan en u informeren over belangrijke info of parkupdates die u moet weten.

parken in amerika

Wereldberoemde steden

Naast glorieuze uitgestrekte wildernis, claimt de VS verschillende wereldberoemde steden. De meeste reizigers erkennen de aantrekkingskracht van New York en Los Angeles, maar andere Amerikaanse steden zijn net zo cultureel belangrijk. Neem New Orleans, de geboorteplaats van de jazz. De livemuziekscene, maar ook de Creools-Franse roots en architectuur en eten in de stad, maken het zeker de moeite waard om veel moeite te zien, al is het maar één keer. Voor een meer authentieke ervaring, verblijf in het Garden District of de Bywater in tegenstelling tot de bruisende, toeristische Franse wijk. San Francisco is ongetwijfeld een van de meest bezochte steden in de Verenigde Staten, vanwege zijn prominente plaats in de Amerikaanse tegencultuur en zijn funky, excentrieke geest. Daarnaast is Boston een van de meest historisch relevante steden van het land; niet alleen is dit de oudste stad in Amerika, met enkele van de belangrijkste culturele sites van het land, maar het is ook een fantastische bestemming voor fijnproevers en sportfans. Vang een Red Sox-spel en probeer tijdens je verblijf zoveel mogelijk verse zeevruchten te proeven.

steden amerika

Iconische monumenten - belangrijke musea

Wat historische monumenten en musea betreft, is Washington D.C. de meest voor de hand liggende bestemming. De hoofdstad van de VS, Washington is de beste plek om meer te weten te komen over de Amerikaanse geschiedenis en enkele van de beste musea van het land te verkennen, waaronder het Nationaal Museum van Afrikaans-Amerikaanse geschiedenis en cultuur, het Holocaust Museum, het National Air and Space Museum en de National Museum van de Amerikaanse Indianen. Enkele van de belangrijkste bezienswaardigheden van de stad zijn het Lincoln Memorial, het Washington Monument, het monument uit de Tweede Wereldoorlog en het Thomas Jefferson Memorial. Plan je bezoek in maart of begin april, wanneer de beroemde kersenbloesems van de stad in volle bloei zijn en het weer luchtig, zonnig en perfect is.

washington monument