Geschiedenis Amerika

De ‘’geschreven geschiedenis” van Amerika, ook wel de ‘’nieuwe wereld’’, begon in 1492 met de komst van de Europeanen. 20.000 en 30.000 voor Christus kwamen de eerst bewoners in Noord-Amerika. De eerste bewoners zijn vanuit Azië over de Beringlandbrug naar Amerika gelopen. De inwoners die in Amerika werden aangetroffen door Christoffel Columbus werden indianen genoemd.

De indianen verspreidden zich van het westen naar het oosten. De indianen die zich in het midden hadden gevestigd leefden vooral op de jacht van bizons. De indianen in het westen vooral op de visvangst en de rest van de indianen leefden vooral van de landbouw en veeteelt.

Amerika werd in 1492 ontdekt door Christoffel Columbus die in dienst was van de Spaanse koning. De Spanjaarden bouwde koloniën om te exploiteren in de hoop dat er goud lag. In 1565 werd door de Spanjaarden de eerste kolonie in Florida opgezet, St. Augustine. De Britten volgden en zetten de kolonie Jamestown neer in Virginia. In 1619 ontstond de eerste vestigingskolonie en kwamen de eerste vrouwen naar Amerika. In de 17e eeuw groeide de kolonisten erg snel, maar dat ging wel ten koste van de bevolking van indianen. De indianen verzetten zich, maar dit was van korte duur. Uiteindelijk werden de indianen verdreven naar het westen of uitgemoord. Indianen werden gezien als wilden. De indianen werden beroofd van hun goud en zilver en moesten werken in mijnen of plantages.

Boston Tea Party

De Boston Tea Party is een protest van de Amerikaanse kolonisten tegen de Britten. De Boston Tea Party is een van de belangrijkste legendes van de Verenigde Staten. De Boston Tea Party vond op 16 december 1773 plaats. Dit was het begin van de Amerikaanse revolutie. Groot-Brittannië won de Indiaanse en Franse oorlog en had daardoor de macht over Noord-Amerika. De relatie tussen de Amerikaanse kolonisten en de Britse overheid kwam onder druk te staan nadat de Britse overheid besloot om verschillende belastingen in te voeren. De oorlog tussen de Britten en de Fransen had de Britten veel geld gekost. Door belasting in te voeren wilden de Britten de schade herstellen. Zo werd er in 1764 de Sugar Act ingevoerd, waardoor de kolonisten invoerrechten moeten betalen op suiker, gevolgd door de Stamp Act in 1765: dit was de nieuwe belastingwet. De kolonisten moesten ook belasting betalen over gedrukt papier. Thee was een van de producten waar veel belasting over werd betaald. De kolonisten vonden het onredelijk dat ze belasting moesten betalen en besloten om maatregelen te nemen. In de nacht van 16 september 1773, enkele uren voordat de thee aan land zou worden gebracht, worden de schepen met thee bestormt door een groep die verkleed is als indianen. Eenmaal aan boord, gooiden de kolonisten ongeveer 3000 kisten vol met thee in het water. Deze gebeurtenis leidde tot de Amerikaanse Onafhankelijkheidsoorlog die van 1775 tot 1783 duurde. De Boston Tea Party wordt gezien als een van de belangrijkste gebeurtenissen.

amerikaanse geschiedenis

Boston Tea Party

De Boston Tea Party is een protest van de Amerikaanse kolonisten tegen de Britten. De Bosten tea party is een van de belangrijkste legendes van de Verenigde Staten. De Boston Tea Party vond op 16 december 1773 plaats. Dit was het begin van de Amerikaanse revolutie. Groot-Brittannië won de Indiaanse en Franse oorlog en had daardoor de macht over Noord-Amerika. De relatie tussen de Amerikaanse kolonisten en de Britse overheid kwam onder druk te staan nadat de Britse overheid besloot om verschillende belastingen in te voeren. De oorlog tussen de Britten en de Fransen had de Britten veel geld gekost, door belasting in te voeren wilden de Britten de schade herstellen. Zo werd er in 1764 de Sugar Act ingevoerd, waardoor de kolonisten invoerrechten moeten betalen op suiker, gevolgd door de Stamp Act in 1765, dit was de nieuwe belastingwet. De kolonisten moesten ook belasting betalen over gedrukt papier. De Townshends Acts in 1767 en de Tea Act in 1773. Thee was een van de producten waar veel belasting over werd betaald. De kolonisten vonden het onredelijk dat ze belasting moesten betalen en besloten om maatregelen te nemen. In de nacht van 16 september 1773, enkele uren voordat de thee aan land zou worden gebracht, worden de schepen met thee bestormt door een groep die verkleed is als indianen. Eenmaal aan boord, gooiden de kolonisten ongeveer 3000 kisten vol met thee in het water. Deze gebeurtenis leidde tot de Amerikaanse Onafhankelijkheidsoorlog die van 1775 tot 1783. De Boston Tea Party wordt gezien als een van de belangrijkste gebeurtenissen.