Cultuur Amerika

Geschiedenis

In het jaar 1492 ging een ontdekkingsreiziger genaamd Columbus op pad met zijn schip. Hij wilde meer van de wereld zien en wilde een snellere route vinden naar Indië. Nadat het gebied ontdekt was werden er kolonies gesticht door Groot-Brittannië en Frankrijk, Indië was heel belangrijk voor Europa. Daar kwamen alle specerijen vandaan. Hij ging op onderzoek uit en kwam op 12 oktober 1492 aan op een van de eilanden van de Bahama's. Columbus was in de veronderstelling dat hij in Indië was aangekomen. Hij noemde de mensen daar indianen. Echter is Columbus nooit verder dan de eilanden geweest. Later in 1498 ontdekte de Italiaan Amerigo Vespucci het continent. Die vervolgens de naam Amerika kreeg. De oorspronkelijke bewoners van het land (de Indianen) werden de Aboriginals genoemd. Na dat het gebied ontdekt was werden er kolonies gesticht door Groot-Brittannië en Frankrijk. Na vele oorlogen tekende de dertien kolonies op Amerika een onafhankelijkheidsverklaring. Op 4 juli 1776 kwam het verlossende woord. Amerika is onafhankelijk verklaard. Elk jaar wordt de vierde dag van juli gevierd als een nationale feestdag.

amerikaanse cultuur

Staten van Amerika

Amerika heeft ook provincies. Alleen noemen ze het ietsjes anders dan wij. In Amerika werken ze met staten. Vandaar de naam Verenigde Staten (United States of America). De staten komen ook terug in de Nationale vlag van het land. De vlag bestaat uit de rood witte strepen met linksboven een donkerblauw vierkant. In dat vierkant staan eenenvijftig witte sterren. Elke ster staat voor een deelstaat. Je hebt hele grote staten er tussen zitten zoals Californië, Washington, Florida en Texas. Toen Amerika nog maar net onafhankelijk was in 1776, bestond het land nog maar uit 13 verschillende staten. Nu is Amerika uit gegroeid tot 51 staten. Ook het eiland wat ten westen ligt van Amerika namelijk Hawaï hoort bij de VS.

Amerikaanse cultuur

Als je denkt aan de Amerikaanse cultuur dan denk je gelijk aan groot, mega en dik. Amerika heeft heel veel steden met grote wolkenkrabbers zoals in New York. Ook wordt er in Amerika ontzettend veel fastfood gegeten. De meest bekendste fastfoodketen MCDonalds komt uit Amerika. Alle grote porties wat wij in Nederland bestellen is voor de Amerikanen een kleine portie. Zij hebben daar alles in grotere en extreme maten. Meer als de helft van de bevolking van het land heeft last van obesitas en overgewicht. Ook veel kinderen hebben hier last van. Als je kijkt in de showbizz wereld zie je dat het bij de Amerikanen net nog een stapje spectaculairder is. Wat ook een opvallend ding is in Amerika is dat de mensen ontzettend nationalistisch zijn. Ze dragen met trots elke dag de Amerikaanse vlag voor de deur.

Grote steden

Amerika staat bekend om zijn prachtige mooie grote steden. Een paar voorbeelden hiervan zijn: New York, Los Angeles, Miami en San Francisco. Deze steden trekken elk jaar miljoenen toeristen naar zich toe. En dat doen ze met verschillende bezienswaardigheden zoals de grote wolkenkrabbers en het Twin Towers monument in New York. Ze hebben de golden bridge in San Francisco. Miami is bekend van de mooiste stranden en in Los Angeles hebben ze natuurlijk Hollywood. Hollywood is de plek waar ze alle films maken en daar wonen ook de rijkste en beste artiesten van over de hele wereld.